Siirry sisältöön

Laureasta valmistui sairaanhoitajia Kiinasta koulutushankkeen kautta

Keäkuun alussa valmistui 13 kiinalaista sairaanhoitajaa.

Valmistuneet sairaanhoitajat

Kiinalaisten sairaanhoitajien koulutushanke tuli päätökseen 10.6. Opiskelijat valmistuivat Laureasta Tikkurilan kampuksella. Ryhmän vastuulehtorina toiminut Marja Tanskanen kertoi matkasta valmistumiseen.

- "Matka Kiinasta Vantaalle on pitkä. Kiinalaisten sairaanhoitajaopiskelijoiden tie sairaanhoitajiksi oli täynnä opintoja, suomen kielen oppimista, kliinisen hoitotyön harjoittelua ja tutustumista Suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja työelämään. "

Opiskelijat olivat iloisia valmistumisesta ja odottivat innolla tulevaa. Opiskeluun on kuulunut paljon uuden oppimista suomen kielestä alkaen.

- "On ollut mielenkiintoista päästä tutustumaan suomalaiseen työtapaan ja oppia suomen kieltä. En malta odottaa, että pääsemme työelämään".

Toinen valmistunut toteaa, että opiskelu on ollut välillä myös rankkaa, mutta nyt työ on palkittu. Kiinalaisten sairaanhoitajien siltaopinnot kestivät puoli vuotta ja Nursing Degree -opinnot kaksi vuotta.

Lehtori Tanskanen haluaa kiittää jokaista osallistujaa. Hankkeessa on ollut mukana myös yhteistyötahoja. 

- "Saimme juhlia Laureassa yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa sairaanhoitajien valmistumista 10.6.2022. Ryhmän vastuulehtorina haluan vielä kerran onnitella jokaista valmistunutta sairaanhoitajaa, ja samalla haluan kiittää hienosta yhteistyöstä kollegoja Laureassa ja Vantaan kaupungin henkilöstöä. Erityisesti kiitän kliinisten harjoittelujen ohjauksesta jokaista osastonhoitajaa, sairaanhoitajaa ja ohjaajaa Vantaalla, jotka ohjasitte hienosti, asiantuntevasti ja rohkeasti Laureasta valmistuneita kiinalaisia sairaanhoitajia".

Kiinalaisten sairaanhoitajien matka Suomessa jatkuu nyt työelämässä.

- "Lähes kaikki valmistuneet työllistyivät suoraan Vantaalle, joten opiskelun kautta saatu ja koettu tieto pääsee heti käyttöön".