Siirry sisältöön

Korkeateknologian yhtiö Insta Laurean avainkumppaniksi

Insta on vuonna 1960 perustettu teollisuusautomaation, teollisen digitalisaation, kyberturvallisuuden ja puolustusteknologian asiantuntijaorganisaatio ja perheyhtiö.

Instan Recruiting Specialist Mirva Kataja (kuvassa keskellä vasemmalla) ja Senior Director Antti Rasila (keskellä oikealla) tapasivat Laurean väkeä Tikkurilan kampuksella.

Insta Group Oy ja Laurea-ammattikorkeakoulu ovat sopineet avainkumppanuudesta. Insta on korkeateknologian yhtiö, jonka toiminta alkoi automaatiotekniikan parissa jo vuonna 1960 teollisuuden instrumenttiasennuksiin erikoistuneena yrityksenä.

Tampereella nimellä Automatiikka-asentajat Mattsson & kumppanit Oy aloittanut yhtiö on vuosikymmenten saatossa kasvanut reilut 1100 henkilöä työllistäväksi teollisuusautomaation, teollisen digitalisaation, kyberturvallisuuden ja puolustusteknologian asiantuntijaorganisaatioksi, joka toimii muun muassa Suomen puolustusvoimien strategisena kumppanina.

Tampereella pysyneen pääkonttorin lisäksi Installa on nykyisi tuotantoa tai kiinteitä toimistoja ympäri Suomen, esimerkiksi Espoossa, Vantaalla, Harjavallassa, Porissa, Muuramessa, Varkaudessa, Kuopiossa ja Oulussa. 

Perheyhtiön arvot ja huippuosaaminen yhdistyvät

Kasvusta huolimatta Insta on säilynyt läpi historiansa perheyhtiönä, mikä näkyy yhtiön arvoissa ja toiminnassa tänäkin päivänä. Instan henkilöstöjohtaja Marja-Leena Koskinen kuvailee, että työpaikkana Insta on kuin ”pieni kylä”, jossa tehdään yhdessä mutta jossa jokaisella työntekijällä on myös tilaa kasvaa, kehittyä ja olla oma itsensä.

Työntekijöilleen Insta tarjoaa yhteisöllisyyden ja huolenpidon lisäksi mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä, joista osa on täysin ainutlaatuisia Suomessa – osa maailmanlaajuisestikin. Huippu niche-osaamista löytyy esimerkiksi yhtiön kyber- ja softapuolelta. 

Instan ja Laurean yhteistyö luo vastavuoroisia mahdollisuuksia

Insta on tehnyt yhteistyötä oppilaitosten kanssa erityisesti Tampereen seudulla jo pitkään esimerkiksi rekrytoimalla harjoittelijoita alueen korkeakouluista. Nyt tarkoituksena on lisätä ja tiivistää oppilaitosyhteistyötä pääkaupunkiseudulla.

Positiivinen mielikuva Laureasta dynaamisena ja eteenpäin katsovana oppilaitoksena tuki päätöstä avainkumppanuudesta, mutta kiinnostuksen yhteistyöhön sytytti ennen kaikkea Laurean koulutusohjelmista löytyvä tietojenkäsittelyn, kyberturvallisuuden ja digitaalisten palveluiden osaaminen. 

– Laureassa koulutetaan juuri sellaisia osaajia ja nuoria, jotka meitä kiinnostavat, kiteyttää Koskinen. 

Instan ja Laurean välisessä avainkumppanuudessa korostuvat yhteistyö ja molemminpuolinen hyöty. Tavoitteena on kasvattaa Instan tunnettuutta oppilaitoksessa mutta myös tarjota Laurean opiskelijoille oppimismahdollisuuksia ja tulevaisuudennäkymiä.

– Olemme hyvä työnantaja ja meiltä löytyy opiskelijoille mielenkiintoisia opinnäytetyömahdollisuuksia, harjoittelupaikkoja ja toivottavasti tulevaisuuden työpaikkojakin, kertoo Koskinen.

Samalla Laurean koulutusohjelmat puolestaan tuovat Instaan uusimpia oppeja, näkökulmia ja osaajia. Avainkumppanuudessa ei ole Koskisen sanoin tarkoituksenmukaista ”jäädä pyörimään omiin nurkkiin”:

– Haemme yhteistyötä. Siinä molemmat osapuolet tuovat tekemiseen oman osaamisensa, energiansa ja innostuksensa.

Instan ja Laurean alkanut kumppanuus on konkretisoitumassa ensimmäistä kertaa nyt syksyllä. Laureassa juuri käynnistymässä olevalla digitaalisen markkinoinnin opintokurssilla opiskelijat suunnittelevat projektityönä sosiaalisen median kampanjan Instan tulevien trainee-hakujen yhteyteen. Myös muita yhteisen tekemisen pintoja ja tapoja etsitään jo tiiviisti.

Laurean myyntipäällikkö Timo Kiippa näkee Laurean ja Instan avainkumppanuuden suovan valoisia tulevaisuuden näkymiä kummallekin osapuolelle:

– Aktiivisen ja idearikkaan avainkumppanin kanssa on ilo aloittaa yhteinen toiminta. Instan asenne yhteistyöhön lupaa tuloksekasta tulevaisuutta meille molemmille, hän toteaa.

Lisätietoja: