Siirry sisältöön

Ammatillisen osaamisen oppimisratkaisuja kehittävä Viope avainkumppaniksi

Laurea ja Viope kehittävät yhdessä oppimista tukevia ratkaisuja.

Kuvassa vasemmalta Mika Lackman, Jyri Ahti ja Minna Kivihalme Viopelta sekä Valdemar Kallunki ja Jouni Koski Laureasta.

Suomalainen oppimisratkaisujen kehittämiseen keskittyvä Viope Education Oy on sopinut avainkumppanuudesta Laurean kanssa. Viopen tavoitteena on kehittää sähköisen oppimisen ratkaisuja, sulauttaa niitä perinteiseen kontaktiopetukseen ja näin luoda yhdessä kumppaneidensa kanssa entistä parempia oppimistuloksia.

Viopen asiakkaita Suomessa ovat toisen ja korkea-asteen ammatillisen koulutuksen järjestäjät, yleissivistävät oppilaitokset sekä työvoimaviranomaiset ja yritykset.

-    Olemme tehneet sähköisen oppimisen alueella kehitystyötä jo yli 10 vuotta ja näemme itsemme tämän alan edelläkävijänä. Haluamme myös, että tekemisellämme on selkeää vaikuttavuutta: parempia oppimistuloksia ja toiminnan tehostumista meidän kumppaneillemme, tiivistää Viopen toimitusjohtaja Jyri Ahti.

Suomen lisäksi Viopen tähtäimessä on kansainvälisyys. Yhtiö muun muassa toteuttaa ja myy valituille markkina-alueille tilauskoulutusmallin mukaisesti AMK-tutkintoja.

Avainkumppanuuden taustalla on Laurean ja Viopen pitkään jatkunut yhteistyö. Viopen erityisalaa on ICT-alan oppimisratkaisuiden kehittäminen ja myös Laurean tietojenkäsittelyn koulutuksessa on käytetty Viopen sovelluksia. Lisäksi Viope on toteuttanut Laurean sosiaalialan opiskelijoille esimerkiksi kielten opetukseen liittyviä kursseja.

-    Olemme tehneet keskenään yhteistyötä eri tasoilla jo pitkään, mutta nyt siirrymme tiiviimmän kumppanuuden myötä uudelle tasolle. Lähdemme nyt yhdessä ratkaisemaan selvästi suurempia haasteita sekä hakemaan uudenlaisia yhteistyön avauksia, kuvailee Viopen kehitysjohtaja ja yksi perustajista Mika Lackman.

Tänä syksynä Laurea ja Viope käynnistävät muun muassa kehitysprojektin, jossa tarkoituksena on luoda sähköinen ratkaisu sairaanhoitajakoulutuksen lääkelaskujen harjoitteluun.

Lisätietoja: