Siirry sisältöön

Dallaten-hankkeen webinaari: 65-vuotiaat liikunta- ja hyvinvointipalveluiden asiakkaina

Minkälaisia kuluttajaprofiileja senioriväestöstä löytyy? Millainen on senioreiden kokonaistaloudellinen tilanne? Ostaako seniori toimintakykyä vai liikuntaharrastusta? Miten sukupuoli ja ikäpolvi vaikuttavat kulutuskäyttäytymiseen?

Webinaarissa käsitellään senioreiden kulutusvalintoihin vaikuttavia moninaisia tekijöitä. Kuulet tilaisuudessa asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi myös senioreiden omia ajatuksia aiheen tiimoilta. Ilmoittaudu mukaan!

Aika: to 13.10.2022 klo 9-10.30

Ilmoittaudu tapahtumaan
kaksi henkilöä käyttää tietokonetta

Tilaisuus on ensimmäinen kolmen webinaarin mittaisessa tapahtumasarjassa.

Tilaisuus tallennetaan. Linkki tallenteeseen lähetetään kaikille webinaariin ilmoittautuneille.

Webinaarin järjestää Dallaten-hanke (ESR). Hankkeessa kehitetään senioreille suunnattuja palveluita Lean Startup -menetelmän avulla. Lisätietoa Dallaten-hankkeen omilla sivuilla

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu webinaariin 11.10.2022 mennessä.

OHJELMA

Yli 65-vuotiaiden kulutuskäyttäytyminen ja siihen vaikuttavat tekijät. Tutkimustuloksia sekä tulevaisuuden skenaarioita.

Terhi-Anna Wilska, sosiologian professori, Jyväskylän yliopisto

Yli 65-vuotiaiden taloudellinen asema

Henna Mikkonen, pääekonomisti, Säästöpankki

Seniorit liikunta ja hyvinvointipalveluiden käyttäjinä

Arto Tiihonen, liikuntasosiologi, Laurea-ammattikorkeakoulu

PUHUJAT

Sosiologian professori Terhi-Anna Wilska, Ph.D. (soc.), KTL, KTM

Terhi-Anna Wilska on talouden sosiologian tutkija, joka on tutkinut kulutukseen liittyviä kysymyksiä lähes 30 vuoden ajan. Wilskan tutkimusten erikoisaloja ovat eri ikäryhmien kulutustottumukset (erityisesti nuorten ja ikääntyvien), digitalisaation vaikutukset kulutukseen, talousosaamiseen ja palvelujen käyttöön, sekä kulutuksen ja elämäntyylien muutokset yhteiskunnassa.

Henna Mikkonen, Säästöpankkiryhmän pääekonomisti ja kauppatieteiden maisteri, CFA

Maailmantalouden ja Suomen talouden seuraamisen lisäksi Henna Mikkosen sydäntä lähellä on ihmisten taloudellinen hyvinvointi. Mikkonen kokee onnistuneensa erityisesti silloin, kun pystyy tuomaan talousasiat lähemmäksi ihmisiä.

Liikuntasosiologi Arto Tiihonen, FT, Laurea-ammattikorkeakoulu, Dallaten-hanke

Arto Tiihonen on tutkinut ja kehittänyt erityisesti senioriväestön liikkumista ja aktiivisuutta, vapaaehtoistoimintaa ja toimintakykyä huomioiden sukupuoli- ja sukupolvinäkökulmia, toiminnan kokemuksellisuutta ja kulttuurisia merkityksiä. Hän on tehnyt opinnäytteensä Jyväskylän yliopistoon ja työskennellyt mm. Ikäinstituutissa, Laureassa ja Haaga-Heliassa. Tiihonen on myös ahkera kirjoittaja ja bloggaaja.

Lisätietoja

Ilmoittaudu tapahtumaan