Siirry sisältöön

YAMK-opiskelija Christina: ”Tärkein oppi on ollut oivaltaa se, että elämässä voi olla juuri sellainen kuin haluaa olla”

Oma tulevaisuussuuntautunut asenne ja halu oppia uutta motivoivat Christina Saksia hakeutumaan YAMK-opintoihin

Monelle jatkokouluttautuminen on väylä kehittää omaa osaamistaan ja luoda uudenlaisia mahdollisuuksia omalle uralle. Näin kävi myös Christina Saksille, joka opiskelee Laureassa ensimäistä vuotta tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut -YAMK-tutkinnossa:

Olen aina ollut tulevaisuussuuntautunut ja halunnut saavuttaa elämässäni erilaisia asioita niin työelämässä kuin opinnoissa, kertoo Christina Saks.

Reitti opintoihin on pitänyt sisällään erilaisia vaiheita

Ennen nykyisiä opintoja Laureassa Christina on suorittanut tekstiili- ja vaatetusinsinöörintutkinnon Lahden ammattikorkeakoulusta sekä tradenomitutkinnon Haaga-Heliasta. Tämän lisäksi hän on kerryttänyt kokemusta työelämässä muun muassa perustamalla erilaisia yrityksiä, kuten Eurowear Oy, joka on perustettu vuonna 2015 vaatteiden vähittäismyyntiin ja tekstiilituotantoon. Parhaillaan hän valmistelee myös ensimmäistä kirjaanssa, joka ilmestyy syksyllä 2023.

Olen perustanut useita yrityksiä ja toiminut niissä niin markkinoinnin, yritysvalmentajan kuin toimitusjohtajan työtehtävien parissa.

Christinan AMK-tutkinnot ja kertynyt kokemus työelämässä toimimisessa olivat väylä myös jatkokouluttautumisen pariin uudessa YAMK-tutkinnossa.

Kaikki mitä olen tehnyt tähän mennessä, on johtanut nykyisiin opintoihini.

Koen, että nykyinen tutkintoni vahvistaa entisestään osaamistani ja tuo itselleni lisää mahdollisuuksia työelämässä, Saks jatkaa.

Tärkein oppi on ollut oivaltaa se, että elämässä voi olla juuri sellainen kuin haluaa olla

Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut- YAMK-koulutuksessa syvennetään palveluliiketoiminnan kehittämistä ja digitaalisia ratkaisuja koskevia taitoja, tietoja ja osaamista. Christinalle opinnot ovat olleet mahdollisuus haastaa itseään ja tavoitella uusia unelmia.

YAMK-opinnot ovat olleet haastavampia verrattuna aiemmin suorittamiini opintoihin. Opintojen haastavuus on kuitenkin ollut mielekästä ja tehnyt opiskelusta todella mielenkiintoista.

Koulutuksen ydinosaaminen muodostuu kahdesta kokonaisuudesta: digitaalisista palveluista ja liiketoiminnasta. Christina on pitänyt opintojen laaja-alaisuutta mielekkäänä, sillä niiden kautta on päässyt oppimaan laidasta laitaan erilaisia asioita. Opinnot ovat myös syventäneet Saksin tuntemuksia siitä, että hän oikealla polulla tulevaisuutensa suhteen.

Opintojen tärkein oppi tähän mennessä on ollut se, että elämässä voi olla juuri sellainen kuin haluaa.

Tärkeintä on, että osaa hyödyntää saamaansa kokemusta ja muovata itsestään sen pohjalta sellainen, kuin haluaa tulevaisuudessa olla, Christina jatkaa.

Opinnot ovat mahdollistaneet verkostoitumisen

Suurin osa koulutuksen kursseista on sisältänyt projekteja erilaisille toimeksiantajille. Christinalle opintojen työelämälähtöisyys on mahdollistanut verkostoitumisen sekä paikan tulevaisuustyön-tiimissä, jonka tavoitteena on tehdä tulevaisuusajattelusta helpommin ymmärrettävää ja innostavaa.

Tulevaisuustyön-tiimissä pääsen suoraan soveltamaan opinnoista opittua teoriaa käytännössä.

Itsensä kehittäminen ja tulevaisuussuuntautunut asenne on läsnä Christinan elämässä niin työelämässä kuin opinnoissa. Tulevaisuudessa hänen tavoitteenansa onkin perustaa uusia firmoja, kirjoittaa kirja ja auttaa muita yrittäjiä Suomessa.

Tulevaisuudessa haluan jatkaa itseni kehittämistä ja toimia esimerkkinä muille. Itselläni on positiiviset odotukset siitä, mitä voin tulevaisuudessa tehdä, Saks summaa.

Hae suomenkielisiin koulutuksiimme kevään toisessa yhteishaussa 13. - 27.3.2024. Voit tutustua haussa oleviin koulutuksiimme täällä.