Siirry sisältöön

YAMK-alumni Tuomas: ”YAMK yhdistää hyvin työelämän ja uuden oppimisen”

Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut -YAMK-koulutuksesta valmistunut Tuomas Honkonen kertoo kokemuksiaan opinnoista Laureassa.

- YAMK-koulutuksen vahvuus on se, miten opinnot ja työelämä linkittyvät. Jokainen opiskelija tuo mukanaan oman työkokemuksensa, vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä muiden kanssa ja parhaassa tapauksessa vie edelleen paljon uutta oppia omaan työyhteisöönsä. 

Näin tiivistää kokemuksiaan YAMK-opinnoista Laureasta vuonna 2020 valmistunut Tuomas Honkonen. Hän opiskeli Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut -YAMK-koulutuksessa, jossa keskitytään erityisesti palveluliiketoiminnan kehittämiseen ja palvelujen digitalisoimisen haasteisiin. 

”Digitaaliset palvelut vieneet mukanaan”

Digitalisuus on vahvasti läsnä myös Tuomas Honkosen työssä. Viimeiset seitsemän vuotta hän on työskennellyt Veikkauksella, jossa hän toimii tällä hetkellä tuoteryhmäpäällikkönä. 

- Siirtyminen aiemmasta työstäni Veikkaukselle oli minulle samalla iso hyppy digitaalisten palvelujen pariin. Nyt huomaan, että digitaalinen palvelu ja asiakaskokemus ovat vieneet minut täysin mukanaan, ja olisi vaikea enää siirtyä jonkin fyysisen tuotteen pariin työskentelemään, Honkonen kuvailee. 

Käytännönläheisyys YAMK-opintojen vahvuus

Tradenomiksi valmistumisen jälkeen Tuomas Honkoselle on ehtinyt kertyä työkokemusta jo 18 vuoden verran. Tänä aikana hän on suorittanut hallintotieteiden kanditutkinnon, mutta ajatus YAMK-opinnoista oli hautunut mielessä jo pidemmän aikaa. 

- Vieläkään en tiedä, mikä haluan isona olla, mutta jollain tavalla minulla oli mielessä ajatus, että opinnot ovat kesken. Tradenomitutkintoni oli kuitenkin niin kaukaa ja maailma on tässä välissä muuttunut valtavasti, hän pohtii.

Vaakakupissa valintaa YAMK-opintojen puoleen painoi erityisesti käytännönläheisyys ja mahdollisuus suorittaa tutkinto työn ohessa. Laureasta Honkonen löysi myös mielenkiintoisen YAMK-koulutuksen, jonka teemat osuivat hyvin senhetkiseen työhön. 

Opinnäytetyö linkitti opinnot ja työn

Nyt, kun valmistumisesta on kulunut jo reilu kaksi vuotta, on Honkosella päällimmäisenä muistona YAMK-opinnoista huippu opiskeluporukka. Opintojen ensimmäinen puoli vuotta oli Honkosen ryhmällä intensiivinen jakso, jolloin opintoja tehtiin tiiviisti yhdessä.

- Muiden opiskelijoiden kanssa verkostoituminen ja kokemusten vaihtaminen toi uusia näkökulmia ja auttoi paremmin ymmärtämään kokonaisuuksia myös omassa työssä, Honkonen sanoo.

Toinen tärkeä anti YAMK-opinnoissa oli Tuomas Honkosen mielestä se, miten opinnot linkittyivät työhön. Tärkeässä roolissa tässä Honkoselle oli opinnäytetyö, johon hän sai hyvän toimeksiannon työpaikaltaan. 

- Opinnäytetyöni ei suoraan silloisiin työtehtäviini pelien kehittämisen parissa, vaan pääsin sen myötä hieman eri ympäristöön ja laajentamaan osaamistani, Honkonen kuvailee opinnäytetyötään, jossa kehittämistyön keskiössä oli verkkokaupan asiakkaiden käyttäytymisen muutos tuuppausmenetelmän eli nugdingin avulla.